1 av 2
2 av 2
Ivan Majesky

LHC värvar tjeck och slovak igen

Linköpings hockeyklubb har idag gjort klart med NHL-spelaren, tjecken Jaroslav Hlinka. LHC har också gjort klart med slovaken Ivan Majesky om en tredje säsong.

Den tjeckiske centern har skrivit ett tvåårskontrakt med LHC, han kommer närmast från Colorado Avalanche där han gjorde 28 poäng på 63 matcher. Hlinka var nyligen med i Tjeckiens VM-lag.

- En mycket erfaren och kompetent spelare som vi är enormt glada över att få till LHC och dessutom på två säsonger, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin i en kommentar.

LHC har också gjort klart med slovaken Ivan Majesky om en tredje säsong. Han kommer till Linköping i mitten av oktober.   

- Ivan trivs mycket bra i Linköping och man kan lugnt säga att vi i LHC trivs bra med honom. Så det var självklart att vi har haft intresse i att ta upp tråden för att hitta en lösning som gör att vi får glädjas över Ivans medverkan även nästa vinter, säger Hemlin.

Majesky har spelat 121 matcher i LHC-tröjan de två senaste säsongerna. Backen är noterad för tre mål och 13 assists i LHC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista