1 av 2
2 av 2
Kriminalkommiasarie Joakim Jäderstig
ÖSTERGÖTLAND

Organiserad brottslighet bakom stölder

Tjuvar som specialiserat sig på att stjäla airbags från parkerade bilar har återigen slagit till i länet. Ett 30-tal bilar på en bilfirma i Linköping har i natt utsatts för inbrott.

Polisen misstänker nu att det rör sig om någon form av organiserad brottslighet.

Polisens underrättelseenhet i länet är i behov av hjälp från allmänheten för att lösa inbrotten. Det är framförallt bilar av märket Volvo S + V70 samt Audi och VW Golf som angripits.

Under våren har ett 50-tal bilar drabbats av inbrott där tjuvarnas mål varit just krockkudden.

Joakim Jäderstig, som är kriminalkommisarie på polisen i Linköping, tycker att den här utvecklingen är obehaglig och konstaterar att den här typen av brott inte varit vanlig tidigare. Polisen misstänker nu att stölderna sker organiserat och att rör sig om beställningsjobb för att reparera upp redan tidigare krockade bilar.
- Jag säger inte att det behöver vara en liga, men jag tror att det är organiserad brottslighet som någon eller några personer har satt i system för att tjäna pengar på, konstaterar Joakim Jäderstig.

Titti Andersson/Marie-Louise Kristensson
titti.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".