Johansson världsmästare i tennis

Tennisspelaren Thomas Johansson blev i helgen världsmästare i tennis. Johansson ingick i det svenska laget som besegrade Ryssland i final.

Det blev en dramatisk avslutning av finalen i World team cup i tennis. Efter varsin singelvinst gick den avgörande dubbeln till tiebreak där Robin Söderling och Robert Lindstedt vann med 11-9.

Robin Söderlings kanonform fortsätter. Under lördagens inledande finalsingel i World team cup, lag-VM i tennis, vann svensken enkelt mot Michail Juzjnyj i Düsseldorf. Setsiffrorna stannade vid enkla 6-3, 6-1 och Sverige leder därmed finalmatchen med 1-0 mot Ryssland.

Thomas Johansson vann första set mot Igor Andreev i den andra singeln. Men ryssen kom tillbaka och vann matchen.

Dubbeln fick avgöra och Ryssland såg först ut att gå mot en enkel seger och tog hem första set. Men Robin Söderling och Robert Lindstedt vände och slog till slut att slå Michail Juzjnyj och Dmitrij Tursunov i supertiebreak med 11-9.

Segern innebar att Sverige tog sin fjärde titel i lag-VM. Senast det begav sig var 1995.

Nu närmast väntar Öppna franska för Johanssons del där han får möta ryssen Nikolaj Davydenko i den första omgången.

Radiosporten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".