Norrköping

SVT-flytt en fråga för riksdagen

Sveriges Televisions flytt av allmän-tv från Norrköping blir nu en fråga för riksdagen. Louise Malmström (s) från Norrköping har ställt en fråga till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Socialdemokraten Louise Malmström från Norrköping vill veta vad kulturministern vidtar för åtgärder för att tv-bolaget ska leva upp till avtalet om att mer än hälften av programproduktionen ska göras utanför Stockholm.

Malmström ser en risk i att SVT blir mer av en storstads-tv efter beslutet att flytta produktion från bland annat Norrköping.

70 tjänster berörs av flytten vid Sveriges Television i Norrköping.

Läs också:

FAKTA: SVT:s sparkrav

Anslagen till SVT och de övriga public servicebolagen räknas upp med två procent per år. Enligt SVT-ledningen ökar deras kostnader för löner och programinköp med 4-5 procent per år. I kronor är skillnaden cirka 80 miljoner kronor per år.

De största besparingarna görs i Stockholm och framför allt på SVT:s administration som ska minskas med 40 procent. Dagens åtta producerande enheter ersätts av tre: En för nyheter och sport, en för allmän-tv och en för interaktiv verksamhet.
(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista