Bodil Petersen
VALDEMARSVIK

Satsning krävs för att locka folk till Ringarum

Om Ringarum ska bli Valdemarsviks dragplåster till fler invånare i kommunen måste man göra mer för orten. Det menar flera av dem som bor där och arbetar aktivt för Ringarums framtid.

Bodil Petersen miljöpartist som bor i Ringarum menar exempelvis att centrum består av för mycket tomma asfaltsytor och för lite inslag av träd och buskar.

- Man skulle kunna locka till sig fler invånare om samhället såg mer levande ut, säger hon till Sveriges Radio Östergötland.

Även företagaren Jonny Söderbach som har sin firma i Ringarum med ett tiotal anställda från orten tycker att kommunen behöver göra mer för att få upp intresset för Ringarum. Han har under en längre tid uttryckt sitt behov till kommunen om att få köpa mark för att kunna expandera men han upplever att det tar för lång tid för kommunen att agera.

- Om inte något händer kanske jag måste flytta min verksamhet till en annan kommun, säger Johnny Söderbach till Sveriges Radio Östergötland.

Den senaste tiden verkar dock kommunen ha fått upp ögonen för orten. I förra veckan hölls ett möte i Ringarum där politikerna och de boende pratade om ortens framtid. Det har också nyligen blivit klart att kommunen ska lägga 100 000 kronor på att göra fint i centrum.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista