Kristina Nyström vårdförbundets ordförande i Östergötland

Vårdförbundet förstår besvikelsen

Vårdförbundets ordförande i Östergötland Kristina Nyström kan förstå om det finns en viss besvikelse över det nya avtalet och att medlemmar nu begär utträde ur förbundet.

Information till medlemmarna ska nu vända tillbaka förtroendet för fackförbundet och få sjuksköterskorna att förstå det finstilta i avtalet, säger Kristina Nyström.

Redan under förmiddan igår fick Vårdförbundet påringningar från medlemmar som reagerade på det nya avtalet och tyckte var så dåligt att de ville lämna förbundet.  

Monica Thörnkvist narkossköterska vid Vrinnevisjukhuset är en av dem som tycker att det slit och lidande den sex veckors långa konflikten orsakat inte var värt det dåliga avtal Vårdförbundets kongressmedlemmar röstade igenom. Hon hörde igår av sig till Vårdförbundet för att få utträdesblanketter till sig och hennes kollegor som också är upprörda över avtalet. 

- Jag känner mig jättebesviken, jag trodde att avtalet skulle bli bättre, jag funderar på att gå ur Vårdförbundet, säger Monica Thörnkvist. 

Nu ska information till medlemmarna vända tillbaka förtroendet för fackförbundet och få sjuksköterskorna att förstå det finstilta i avtalet.  

- Vi kommer förmodligen att ha öppna möten där man kan få komma och diskutera avtalet. Vi kommer också att gå ut på medlemsmötet och prata om vilka möjligheter som finns för framtiden, säger Kristina Nyström, Vårdförbundets ordförande i Östergötland.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista