Östgöte invald i LO-toppen

Igår valdes Per Bardh från Norrköping till ny avtalssekreterare och vice ordförande i LO, efter den avgående Erland Olauson.

Den snart 50-årige Bardh är uppvuxen bland annat i Kimstad, ursprungligen engagerad i förbundet Fastighets och jobbar i dag som chef för löne- och välfärdsenheten på LO:s kansli i Stockholm.

- Vi kan inte bara fokusera på att rekrytera nya medlemmar. Vi måste täta skutan och se till att den finns kvar, säger Per Bardh, nyvald avtalssekreterare och vice orförande för LO, till förbundets hemsida.

Som 18-åring fick han sitt första fackliga uppdrag som skyddsombud inom Fastighets i Norrköping. Per Bardh sommarjobbade som fastighetsskötare men stannade kvar i sex år innan det fackliga arbetet tog överhand. Sedan rullade det på, till Stockholm och förbundskontoret, vidare till Industrifacket, innan Per Bardh kom till LO år 2001. I LO-huset har han haft olika uppgifter, senast som chef för Löne- och välfärdsenheten. Han är 49 år gammal.

(LO:s hemsida)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista