Östergötland

Mycket teater i sommar

Sommarens teaterutbud i länet ser ut att bli omfattande. Regionförbundet Östsam har tagit från en broschyr med information om teaterföreställningar runtom i länet.

Maria Brusman som är samordnare på Östsam beskriver utbudet av pjäser som ett ”smörgåsbord av sommarspel”.

- Det är ett jätteutbud. Om man tittar i den här foldern så ser man att det är 32 produktioner som tillsammans ger drygt 350 föreställningar under 3 månader. Det betyder att man skulle kunna gå på en föreställning var tredje dag, och ändå gå på en ny varje gång, säger hon.

Rikt kulturliv
Enligt Maria Brusman är syftet med foldern framförallt att synliggöra det rika kulturliv som existerar även utanför de stora institutionerna i länet.

Det handlar även om att sprida information och locka nya besökare till de olika produktionerna.

Speciell atmosfär
Göran Sarring, producent och regissör för Norsholms Komediteater, är en av de drygt 700 inblandade och han ser fram emot starten för 2008 års sommarteater i Östergötland.

- Det blir en sådan speciell atmosfär, och folk vill verkligen gå på teater på sommaren, säger Sarring.

- Förra året var det väldigt roligt för att det kom mycket folk ifrån trakten, sådana som kanske inte brukar gå på teater, men de kände att det här var deras teater - och det var väldigt roligt, avslutar Göran Sparring.

Jenny Berggren
jenny.berggren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista