Linköping

Lass anmäler misstänkt ekobrott

Simklubben Lass i Linköping, där de kända simmarna Lars Frölander och Marcus Piehl återfinns, skakas av interna konflikter.

Dessutom finns en misstanke om ekonomisk brottslighet i klubben.

19 maj avgick simklubbens ordförande Inger Lindholm efter att ha suttit två månader på posten.

- Jag upplevde att jag inte kunde uppfylla mitt uppdrag, säger Lindholm till Sveriges Radio Östergötland men vill inte låta sig intervjuas på band.

Hon vittnar om en uppdelning av styrelsen där hon och några styrelsemedlemmar ville bromsa för att få ordning på ekonomin. Kostnaderna för klubben har ökat och intäkterna minskat det senaste året, säger Inger Lindholm.

Men frågan är hur det står till i simklubbens kassavalv. Styrelsen ska ha påträffat allvarliga brister i den ekonomiska redovisningen under våren. Och nu har en polisanmälan lämnats in. Nye styrelseordföranden Ramiz Zand säger till P4 att man funnit omständigheter i föreningens räkenskaper som kan ligga till grund för misstänkt brott.

Ytterligare en medlem har lämnat styrelsen den senaste månaden. Och nu ska Lass hålla en extra föreningsstämma den 16 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista