Linköping

23-åring åtalad för mordförsök

Uppdaterad version kl. 17.03:
En 23-årig man som försökte mörda sin flickvän i stadsdelen Berga i Linköping i slutet av april åtalades idag. Mannen, som just nu genomgår en rättspsykiatrisk undersökning, slog ner kvinnan och misshandlade kvinnan grovt.

Enligt åklagare Britt-Louise Viklund har 23-åringen ”upprepade gånger dunkat hennes huvud kraftigt i ett betongtrappsteg”. Vittnen till händelsen, som inträffade mitt på dagen i ett bostadsområde, ingrep.

Men mannen återvände till den medvetslösa kvinnan och fortsatte misshandeln. Han ska bland annat ha stampat på flickvännens huvud.

Kvinnan skadades svårt, bland annat fick hon en blödning under den hårda hjärnhinnan samt stötskador på hjärnvävnaden. Polisen har ännu inte kunnat höra henne om händelsen.

Motivet till dådet är fortfarande okänt. Åklagaren åtalar 23-åringen för försök till mord. Han erkänner grov misshandel.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".