Norrköping

Vargarna åkte ifrån Örnarna

Norrköpingslaget Vargarna vann ännu en match i speedwayens allsvenska. Den här gången var det Örnarna från Mariestad som besegrades med 51-45.

- Jag tycker att killarna jobbade jättebra idag och vi höll ihop som ett riktigt lag, det var jättekul, sa Vargföraren Antonio Lindbäck efter matchen.

Det var många Vargsupportrar som var glada på Kråkvilan i Norrköping under torsdagskvällen.  

Vargarna noterades för den femte raka segern i speedwayens allsvenska.

Då finns det anledning till att vifta lite extra med vargflaggan.

Nöjd Antonio Lindbäck

Vargarnas Antonio Lindbäck pustade ut i omklädningsrummet. Han verkade också nöjd med kvällen, han noterades för 12 inkörda poäng.

Det innebär samtidigt i tabellen att Vargarna har 10 poäng efter 6 körda matcher i allsvenskan.

- Jag tycker att det ser helt underbart ut, målet är att gå upp i elitserien, för min del ser jag inget annat och jag tror att alla andra killar ser det på samma sätt.

Stor ledning som krympte

Vargarna ledde med 10 poäng efter 11 heat av totalt 16 och det mesta kändes stabilt.

Men så blir det 1-5, 3-3 och 2-4 i de kommande heaten till Örnarnas fördel.

- Jag tror vi tappade lite i starterna då vi inte riktigt hängde på där, men jag tycker vi jobbade upp oss bra på slutet, det är så speedway är, det åker upp och ner, fortsatte vargföraren Antonio Lindbäck.

Örnarna toppade med Klingberg

En stor anledning till att Mariestadsgänget krympte sitt underläge en aning var att de toppade med den före detta Vargföraren Niklas Klingberg, han tog hem två raka segrar. 

- Jag borde ju hitta runt här eftersom jag åkte här ett par säsonger för Vargarna, det kändes bra att åka här faktiskt, sa Niklas Klingberg i Örnarna.

Nog hittade han runt alltid, 15 poäng blev kvällens facit för Klingberg.

I det näst sista heatet tog dock Vargföraren Joe Screen hem en fullpoängare och då krävdes 1-5 i det avslutande heatet för att det om möjligt skulle kunna bli oavgjort, men så blev det inte.

Kamp in i det sista heatet

Det var australiensaren, Tai Woffinden (12 poäng) och Antonio Lindbäck som körde fram till starttejpen i det avslutande heatet. Lindbäck tog hem heatet och Vargsegern var definitivt klar.

- Det var riktigt kul, Jag missade lite i starten, det hade börjat regna så det var lite halt, jag hoppades på lite misstag av Örnarnas Niklas Klingberg och han gled ut lite granna, så jag fick fäste på insidan, det var tur att det fanns lite kvar där, sa Antonio Lindbäck och log belåtet.

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sr.se

Allsvenskan i speedway

Vargarna-Örnarna  51-45

Vargarna:
Antonio Lindbäck (12)
Tai Woffinden (12)
Joe Screen (10)
Sebastian Carlsson (6)
Jonas Andersson (5)
Peter Juul (4)
Robert Johansson (2)

Örnarna:
Niklas Klingberg (15)
Norbert Kosciuch (10)
David Howe (9)
Tomas Olsson (5) 
Emil Kramer (4)
Ludvig Lindgren 
Christian Agö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista