1 av 2
Caroline Seger fick gå ner som mittback efter att lagkamraten Lotta Rohlin drabbades av en lindrig hjärnskakning.
2 av 2
Linköping

Linköping vann med Seger som mittback

Linköpings Fotbollsklubb vann det damallsvenska mötet hemma mot Sunnanå med 3-1. LFC:s lagkapten, Caroline Seger är innermittfältare i laget men fick i denna match ta ett kliv ner som mittback.

- Det kändes som en ovan roll för mig, men det kom inget baklängesmål efter att jag gick ner som mittback, sa en nöjd Caroline Seger i Linköping.

Det var i den första delen av matchen som Linköpings landslagsback Lotta Rohlin drabbades av en lindrig  hjärnskakning i samband med en närduell.

Enligt lagets läkare, Lennart Palmefors beräknas Rohlin bli borta från spel i cirka 1 vecka.

Redan innan matchen hade den andra ordinarie innerbacken, Sara Larsson lämnat återbud på grund av en förskylning.

Det innebar att Caroline Seger fick summera matchen efter  en position som mittback.

- Vi gör väl inte vår bästa match i dag rent spelmässigt, men vi tar 3 poäng i dag och det räcker, sa Seger.

Ballongmål av ”Peppe” i Sunnanå

Det började dock bäst för Sunnanå i den här matchen. I programbladet varnades det för den nigerianska spelaren, Perpetua ”Peppe” Nkwocha i Sunnanå.

Redan efter 8 minuter får hon på ett härligt ballongskott från cirka 30 meter som ställer Linköpings målvakt, Hedvig Lindahl.

- Hedvig spelar ganska långt ut ibland så vi hade pratat om det, ”Peppe” såg nog det, sa Sunnanås lagkapten Lina Johansson när hon kommenterade gästernas ledningsmål.

10 minuter senare kom kvitteringen.

Det var Linköpings Maria Karlsson som fick i väg ett inlägg från vänsterkanten, en Sunnanåback missade att rensa undan bollen så istället hamnade den hos Linköpingsspelare, det blev panik framför Sunnanåmålet där först Linköpingsspelaren Josefine Öqvist hade ett läge, men hon lyckades inte få in bollen. Till sist dyker Jessica Landström upp och skjuter in kvitteringen bakom Åsa Berglund i Sunnanåmålet.

Därefter väntade 52 mållösa minuter med en del hyfsade chanser åt båda håll.

Emellanåt såg det lite oroligt ut i Linköpings mittbackslås, men kapten Caroline Seger lyckades hålla tätt bakåt tillsammans med den tuffa spelaren, Marie-Louice Skålberg.

Linköping hade också en del bekymmer då de flera gånger under matchen sprang offside nära Sunnanås mål.

Mål igen av Asllani 

Matchens prestation svarade Linköpings Kosovare Asllani för då hon gjorde 2-1 till LFC efter 79 minuter. 

- Jag tror det var Jessica ”Landis” Landström som skarvade bollen vidare, därefter fick jag med mig bollen, jag nickade till mig själv, sedan blev det en närduell, axel mot axel mot en spelare i Sunnanå som jag vann och så blev det mål, sa Kosovare Asllani och log brett i solskenet på Folkungavallen.

Kosovare Asllani verkar ha hittat målgörarformen. I onsdags leverade hon 1 mål och dessutom 1 målgivande passning när Linköping vann mot Hammarby i Svenska cupen. 

Prickade ribban

Kosovare Asllani som fick hoppa in med dryga halvtimman kvar av matchen ersatte brasilianskan Christiane som toppforward. 6 minuter innan hennes fullträff hade hon dessutom ett skott i ribban.

- Det var en Sunnanåspelare som sköt på mig så bollen ”seglade” mot mål, det skulle varit mål där, sa Asllani. 

Det tredje Linköpingsmålet kom i den 86:e minuten då Josefine Öqvist sköt på målvakten Åsa Berglund från nära håll som släppte retur. Öqvist tog själv hand om returen och sprang in med bollen i mål. 

Linköping toppar damallsvenskan med 25 poäng efter 9 spelade matcher.

- Det är inte helt fel att titta i tabellen och se att vi ligger högst där uppe, men det är många matcher kvar och vi får inte stirra oss blinda på att vi ligger där uppe, avslutade Linköpings Caroline Seger.

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sr.se

 

Damallsvenskan i fotboll

Linköping-Sunnanå   3-1

0-1  (8)  Perpetua Nkwocha
1-1 (17) Jessica Landström
2-1 (79) Kosovare Asllani
3-1 (86) Josefine Öqvist

Publik: 637

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".