Finspång

Ny politisk allians skapas i Finspång

Turerna kring hur Finspångs kommun ska styras tycks ha tagit en ny vändning. Vänsterpartiet och den borgerliga alliansen har inlett samtal för att skapa en politisk majoritet i kommunfullmäktige fram till valet 2010.

- Vi har träffats några gånger, vi diskuterar de organisationsförändringar vi vill ha. Där är vi överens med vänsterpartiet, säger Carl-Gustav Mörner, gruppledare för moderaterna.

Vänsterpartiet bröt nyligen samarbetet med socialdemokraterna i Finspång efter svårigheter att enas om en en ny kommunorganisation. Nu går alltså vänsterpartiet till de borgerliga partierna för att skapa en majoritet som fram till nästa val ska styra kommunen och alltså kunna driva igenom sitt förslag på hur kommunens organisation ska se ut.

- Just nu pågår budgetarbetet, där försöker vi få ihop en budget med alliansen, säger Elisabet Rehn, gruppledare för vänsterpartiet i Finspång.

Vänsterpartiet och den borgerliga alliansen hoppas att inom kort kunna presentera ett gemensamt åsiktsprogram till sina väljare och tror inte att alliansens eller vänsterpartiets väljare ska bli besvikna. 

- Jag hoppas att om vi kommer till en överenskommelse att vi också kan dokumentera för Finspångsborna vad vi vill göra, säger Carl-Gustav Mörner.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".