1 av 2
2 av 2
Norrköping

Nu rullar bilarna på Söderleden igen

I förmiddags öppnads Söderleden i Norrköping för trafik igen. Under åtta månader har vägen byggts om och trafiken letts om till vägar i innerstaden.

För många har det varit åtta jobbiga månader.

Siv Alvetoft har sin garageutfart på Albrektsvägen, en av de vägar som fått ta mest trafik när Söderleden varit avstängd.

– Det har varit ganska påfrestande. Jag har fått ta till extra tid på mornarna för att det har varit svårt att komma ut på Albrektsvägen när jag ska till jobbet.

– Det har varit väldigt tät trafik och det har varit svårt att gå över gatan, säger Birgitta Roos.

Miljöpartisten Stefan Arrelid, ordförande i tekniska nämnden menar att en avstängning av Söderleden var det bästa alternativet.

– Det skulle ha blivit mycket dyrare annars. Det skulle ha förlängt hela projektet och blivit jobbigare för dem som arbetar på vägen.

I och med ombyggnaden försvinner påfarten från Hagebygatan och det har kritiserats men det hade blivit svårt att bygga på det sättet, enligt Arrelid.

– Då hade det kostat mycket mer och det skulle ha blivit svårare att planskilja vägarna. Vi hade inte heller fått den minskning av trafiken på Hagebygatan som vi får nu.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".