KINDA

Brandmännen är trötta

I natt har brandmän från Kinda, Linköping, Åtvidaberg och Vimmerby bekämpat de bränder utanför Kisa som nu är släckta.

Det har varit en minst sagt hektisk vecka för brandkårerna och det börjar märkas, säger räddningschefen Thomas Blixt.

Knappt hade eftersläckningsarbetet vid förra veckans brand vid sjön Åsunden avslutats förrän det var dags igen för brandmän i Kinda, Linköping, Åtvidaberg och Vimmerby att ge sig ut i skogen igen. Denna gång var bränderna mindre och är i stort sett släckta nu, men det tär på krafterna berättar räddningschefen Thomas Blixt.

- Just nu känns det som om vi skulle behöva vila. Brandmännen har ju ett ordinarie jobb vid sidan om och de har inte fått så mycket sömn den senaste tiden, konstaterar han.

Och när arbetet är avslutat så kan brandmännen förutom vila kanske även se fram emot någon extra morot eller belöning.

- Det är klart att det känns ju som om man skulle behöva göra någonting, för jag tror aldrig att Kisa har haft så här många bränder på en och samma vecka någonsin, säger Thomas Blixt.

Men fortfarande återstår eftersläckningsarbete efter nattens bränder, men räddningstjänstens förhoppning är att arbetet ska vara avklarat under natten mot midsommaraftonen.Lars Anrell/Petter Ahnoff
lars.anrell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".