Foto: Sladden Hultgren
Norrköping

Polisen utreder branden på Folkparksskolan

Uppdaterad kl 1315

Polisen har under förmiddagen arbetat med den tekniska undersökningen efter den omfattande branden på Folkparksskolan i Norrköping i går eftermiddag. Vittnen har också hörts.

När brandförsvaret kom till platsen på lördagseftermiddagen var det övertänt uppe på vinden på en av längorna på skolan. Brandmännen fick inrikta sig på att förhindra elden från att sprida sig till intilliggande byggnader genom att lägga en så kallad begränsningslinje gentemot resten av skolan. Det var en strategi som lyckades enligt Peter Turesson, räddningsledare på plats:

– Det tog ungefär en timme innan vi kunde konstatera att taktiken fungerade.

I samband med branden uppstod en kraftig rökutveckling. Det var den tjocka tjärpappen på taket som gjorde röken svart och illaluktande.

– Jag träffade människor som kom ända nerifrån Strömsholmen och hamnen och de kände en kraftigt stickande rök.

Av byggnaden som brann återstår idag bara ett skal, väggarna står kvar, men taket har fallit ihop enligt Peter Turesson. Under söndagsmorgonen påbörjade polisen en teknisk undersökning och vittnen ska höras.

Redan vid 16-tiden igår fick polisen larm från ett vittne som hade sett tre ungdomar cykla från skolan, samtidigt som det började välla ut rök från taket. Det hela rubriceras som misstänkt mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".