Norrköping

Nya multihallen har fått sitt namn

Det blev sportföretaget Stadium som vann dragkampen om att namnge den nya idrottshallen på Himmelstalund i Norrköping. Företaget betalar en okänd summa pengar under tio år för att få sitt namn på arenan.

Det är basketlaget Norrköping Dolphins som äger och driver arenan och ett redan långt samarbete mellan klubben sportföretaget blir nu ännu längre.

– Minst tio år till ska vi väl säga. Vi har ju haft ett kärleksförhållande sedan 1991 så tio år är ju bara halva den tiden, säger Bo Sundberg klubbdirektör i Dolphins.

Kärleken består, parterna kan fira silverbröllop om några år och knyts nu allt tätare till varandra. Förutom arenanamnet, pengar som går direkt till arenabolaget för att täcka bland annat byggkostnader, så ska de samarbeta på ytterligare två plan. Dels genom regelrätt sponsring av alla Dolphins basketlag, dels genom att Dolphins släpper in ungdomarna på företagets årliga idrottsläger i arenan.

Ulf Eklöf på Stadium är nöjd med att få företagets namn på den nya hallen.

– Det är inte viktigt i sig men det är klart att som sportaktör är det alltid roligt att förknippas med en sportarena.

Hur hade det känts om något annat företag hade vunnit dragkampen och satt sitt namn på arenana? – Det hade inte känts så bra men det var väl rätt naturligt att vi skulle jobba med det här.

För Dolphins betyder den nya hallen och det nya sponsoravtalet större ekonomiska muskler, hur stora vill ingen avslöja, som förhoppningsvis ska ta klubben tillbaka till den absoluta toppen i basketsverige.

– Vi höjer publikkapaciteten ökar försäljningsmöjligheterna och exponeringsmöjligheterna och det gör att vi kommer att närma oss Plannja som är outstanding idag, säger Bo Sundberg.

När kommer nästa SM-guld?
– Vi behöver nog några år på oss att bygga upp den nya ekonomin. Vi har fått verktygen och nu är det upp till oss i föreningen att profitera på vad anläggningen kan bjuda på.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se