LINKÖPING

Köpenhamnsflyg hotas av nedläggning

Flygbolaget Skyways kan komma att lägga ner sin Köpenhamnslinje från Linköpings flygplats efter sommaruppehållet. Konkurrensen från Norrköping har blivit för hård och en tjugo år gammal linje kan gå i graven.

Företaget har förhandlat med facket om eventuella kommande förändringar och ett varsel är inte uteslutet, det säger Peter Browall som är marknads- och försäljningschef på Skyways.

- Det är naturligtvis oerhört smärtsamt att vara i en situation där en av de linjer vi själva byggt upp nu hamnat i ett läge där framtiden inte ser jätteljus ut, säger han.

Det är konkurrens från Norrköping, där kommunens nybildade marknadsbolag satsar på flygplatsen och Cimber Air flyger på Köpenhamn som givit Skyways svårigheter. Peter Browall på Skyways tror på flygplatsens framtid i Linköping, men Norrköping ligger före, säger han.

- Linköping har en vision och en idé kring sitt flyg som är väldigt spännande och intressant. Det man gjort i Norrköping är att komma ett steg längre med att utveckla sin flygplats.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se