Intern kritik sedan Ostlänkenhandling försvunnit

Lobbyföretaget Nyköping Östgötalänken får hård intern kritik för hanteringen av inkommande handlingar. Orsaken är att bolaget, trots en tidsfrist på flera veckor, inte kunnat svara på var en viktig handling, som Sveriges Radio begärt ut, tagit vägen.
Handlingen - ett remissyttrande från Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm - finns angiven som inkomna synpunkter i en sammanställning av remissvar i bolagets redogörelse för tidigt samråd. Men, bolagets handläggare kan inte hitta handlingen - trots intensivt letande och kontakt med andra personer inom företagets administration. Yttrandet har flera veckor senare ännu inte återfunnits och handläggaren säger att det inte går att utesluta att flera viktiga handlingar kan saknas, eftersom registreringen av inkomna handlingar tidigare hade stora brister. Bolagets VD Anders Lundberg lägger nu locket på och säger att han inte vet om yttrandet finns kvar - men om det gör det, är det en icke offentlig arbetshandling. Kjell Håkansson, ledamot av Nyköping Östgötalänkens styrelse, säger att frågan är allvarligt och att han ska ta upp den vid nästa styrelsemöte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".