ÖSTERGÖTLAND

Svensk kassaservice stänger kontor

Från och med i dag har ett flertal av Svensk Kassaservice kontor stängt igen i Östergötland. Resten kommer att stänga under året. En del kontor övergår till Nordea.

– Jag är stamkund här, säger Olle Samuelsson, 85 år och kund hos Svensk Kassaservice vid Eneby Centrum i Norrköping.

Kontoret vid Eneby Centrum har öppet till slutet av augusti. I går hade kontoret 400 kunder, vilket är mer än vanligt. De senaste dagarna har nämligen två andra kontor i Norrköping stängt igen. Annars har man runt 240 kunder per dag. Kunderna under dagen har varit från 35 till 88 år, bland dom som tillfrågats. På detta kontor har man framför allt äldre besökare.

Vad tycker ni om nedläggningen då?

– Tråkigt! Det är inte roligt, när något dras in. Det är inte roligt vad det vara må, tycker jag, säger Olle Samuelsson.

De flesta bland personalen är över 58 år och kommer att gå i avtalspension. Andra börjar hos Nordea som tar över en del kontor, en del slutar, går i ålderspension eller deltar i Postens avvecklingsprogram med lön under ett år och hjälp att söka jobb.

Gunnel Edhag är 59 år och en av dem som nu kommer att få avtalspension.  Hon arbetar tills i slutet av augusti då hennes kontor vid Eneby Centrum i Norrköping stänger. 

– Visst är det tufft, när ett jobb, ett yrke bara försvinner. Sen känner man väl lite så att många kunder kommer ju till oss fortfarande, så man känner att man har något att uppfylla. Men nu är det ju slut och visst är det lite tufft. Alla har nog ungefär samma känsla inombords, mer eller mindre, säger Gunnel Edhag.

Runt hälften av Svensk Kassaservice kontor i Östergötland upphör i dag, den 1 juli. Fem av kontoren övergår till Nordea, de övriga kommer att avvecklas senare under året.

De kontor som avvecklas i dag är kontoren i Boxholm, Finspång, Linköping Ekholmens Centrum, Linköping Kungsgatan, Mjölby, Norrköping Drottninggatan, Söderköping, Vadstena och Åtvidaberg.

De kontor som övergår till Nordea är de i Finspång, Linköping Kungsgatan, Mjölby, Norrköping Drottninggatan och Söderköping.

Marie Hansson
marie.hansson@sr.se