Norrköping

Nypremiär i allsvenskan för pressat IFK

Imorgon startar om för IFK Norrköping efter EM-uppehållet. Idag genomförde det allsvenska bottenlaget sin sista träning inför matchen mot Sundsvall.

– Psykologiskt vore det viktigt att ta första hemma segern. Vi är ju traditionellt ett bra hemmalag så det är ju här vi ska börja plocka våra poäng om vi ska klara det här, säger tränaren Sören Cratz.

Efter bara sju poäng på elva matcher behöver IFK alla poäng de kan få, särskilt mot andra bottenlag så matchen mot Sundsvall gäller mycket. Om man bortser från två cupmatcher mot sämre motstånd har det gott en och en halv månad sedan IFK fick känna på hetluften och Sören Cratz ser fram emot matchen imorgon.

– Det känns lite spännande. Det är som om det vore mars-april inför premiärmatchen så det är lite spänt i laget.

Tunga avbräck imorgon
Det är ett sargat IFK Norrköping i akut poängbehov som springer in på Idrottsparken i morgon. Flera tunga namn saknas, bland annat polska nyförvärvet Marcin Burkhardt som är skadad och lagkaptenen Mikael Blomberg som är avstängd. Men Cratz är inte orolig. Erik Dybendahl och Gardar Gunnlaugsson är tillbaka efter vårens skador.  

Cratz konstaterar att för att IFK ska ta fler poäng än vårens sju under sommaren och hösten krävs full koncentrationen hela matcherna. Misstag som man kunde göra i Superettan straffas hårt i Allsvenskan.

Konkurrens i anfallet
Och så måste målen börja trilla in framåt. Med fjolårets skyttekung Gardar Gunnlaugsson tillbaka i spel och nye Russel Mwafulirwa på väg in så tror Cratz att det kommer att lösa sig.

– Konkurrens stimulerar. Det som är viktigt imorgon är att Gardar och Kevin (Amuneke) börjar fungera som ett par och producerar målchanser och mål. Om sen Russel kommer hit och är jättebra så är det bara positivt men just nu jobbar vi med

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se