Norrköping

Bråk kring fotbollsklubbar i Norrköping

Hot, bråk och stölder har blivit allt vanligare i och runt ungdomslagen i fotbollsklubbarna Hageby och Sylvia i Norrköping.

Enligt Anders Lindgren, som är ordförande i Hageby IF, är läget nu akut.

-  Hotelser mot motståndarelagen, svordomar och stölder av bollar, det finns hur mycket som helst att rabbla upp, säger Anders Lindgren och menar att andra lag helst inte vill möta ungdomslagen Hageby och Sylvia.

Anders Lindgren poängterar att det inte bara handlar ett problem inom klubben, det är också ungdomar utanför planerna som ställer till problemen. Men centralt tror han ändå är svårigheterna att rekrytera tränare och ledare bland föräldrarna i området.  

De få föräldrar och ledare som finns kvar i föreningen, stannar, enligt Anders Lindgren, kvar mest för att rädda klubben. Det resulterar enligt Anders Lindgren i omotiverade och outbildade tränare.  

I februari lämnade Hageby IF och IF Sylvia en skrivelse till Norrköpings kommun för att få hjälp. För två veckor sedan blev det till sist ett möte med kommunföreträdare och enligt Anders Lindgren upplevde de problemet som väldigt akut. Nu hoppas klubbarna på att få resurspersoner som arbetar i området.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se