Östergötland satsar i Almedalen

Östergötland satsar i år extra mycket på att marknadsföra sig under Almedalsveckan i Visby i och lägger mer pengar än någonsin på olika aktiviteter som skall gynna länet.

Det är tredjegången som den Fjärde storstadsregionen finns på plats för att lobba för östgötska frågor i Almedalen, i år har man bland annat anlitat journalisten Lars Adaktusson för att hålla utfrågningar med politiker med frågor med östgötaanknytning. 

Miljöteknikcentrum i länet är på plats och trots att Norrköpings hamn nu är ett kommunalt bolag så väljer de att för tionde gången i ordningen själva finnas där. Hamndirektören Bengt-Erik Bengtsson berättar att de bland annat affischerar hela Visby med löpsedlar med underfundiga rubriker om Norrköpingshamn, och han är övertygad om att lobbyarbetet har haft effekt.

Fjärde storstadsregionen satsar i år mer pengar än tidigare på arrangemanget.

Förra året låg budgeten på 800 000 kronor, i år 1,3 miljoner. Och trots att en stor del av dem är skattepengar så tycker Elin Brozén att de är väl investerade pengar eftersom de träffar många inflytelserika personer som de kan påverka att ta beslut som gynnar Östergötland.

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se