Förlust men nära för IFK Norrköping

Det blev svängigt och målrikt på Söderstadion när Hammarby tog emot IFK Norrköping. Men trots tre mål framåt och en stark andra halvlek gick Norrköping poänglösa från matchen. Hammarby vann med 4-3

Första halvlek var hemmalagets. Hammarby ledde med 3-0 i paus, efter att Petter Andersson, Pulinho och Charlie Davies hittat nätet bakom vikarierande IFK-målvakten Sasa Sjanic.

– Vi har chans att göra 1-0 men bollen går förbi våra anfallare och istället ställer de om och gör mål och Hammarby på Söderstadion med ett tidigt mål är tufft att möta, säger IFK:s tränare Sören Cratz.

I andra halvlek var rollerna ombytta. Det var IFK som låg på och spelade ut med Hammarby såg tröga ut. När Gardar Gunnlaugsson gjorde säsongens första seriemål i 51:a minuten tändes en liten strimma hopp för Norrköping.

– Killarna viker inte ner sig trots att vi ligger där vi ligger i tabellen. Vi visar att vi inte gett upp på något sätt. Jag tycker att Hammarby får två enkla mål på frisparkar, utan dem hade vi vunnit med ett mål

Men så blev det inte. Hammarbys Petter Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen i mitten av den andra halvlek och då räckte inte Daniel Bambergs och Mikael Roths reduceringar till mer än en hedersam förlust. Gardare Gunnlaugsson hade läge att kvittera i slutminuterna men slutresultatet skrevs till 4-3 till Hammarby.

Sju poäng och bara en seger på tretton matcher det är IFK Norrköping minst sagt dystra resultat hittills i allsvenskan men Sören Cratz är säker på att det vänder snart.

– Jag tycker vi är för bra för att ligga där nere. Vi fick en skev start på allsvenskan men efter det har vi börjat producera målchanser och snart kommer vi att vinna matcherna också, det är jag övertygad om.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se
Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Hammarby-IFK Norrköping 4-3((3-0))

1-0 Petter Andersson (10), 2-0 Paulinho Guara (17), 3-0 Charlie Davies (45), 3-1 Gardar Gunnlaugsson (51), 4-1 Petter Andersson (73), 4-2 Daniel Bamberg (78), 4-3 Mikael Roth (83).

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna

Publik: 11 128.