Motalaåkare tror på lagprestation i speedway-VM

Idag avgörs VM-finalen i Lag-Speedway i danska Vojens. Sverige Blev klara för final i tordags då man slog både England och Polen. Jonas Davidsson från Motala är så här långt en av lagets bästa poängplockare och han tror inte att inviduella prestationer kommer avgöra kvällens final.

– Hela laget måste ta poäng, säger Jonas Davisson. Kan vi alla gå ut och vinna ett par heat och ta tvåor eller ettor, så tror jag att vi kan hänga med rätt länge.

Senast Sverige vann Lag-VM-guld var 2004 och då hade man en av världens genom tiderna bästa speedwayförare i laget Tony Rickardsson. I år har förbundskaptenen Tobias Johansson valt att satsa på ett ungt lag, något som gav utdelning redan i kavlet. Jonas Davidsson tror att Sverige trots den låga åldern har en god chans i kvällens final.

– Jag vet inte om vi tar guld, men kommer vi på pallen tror jag att vi ska vara nöjda. Vi har precis lika stor chans att vinna som Danmark eller Australien.

David Carlsson
david.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista