LINKÖPING

Fängelse för bedrägeri och ocker

Det blev fängelsestraff för de båda huvudåtalade när dom föll idag i Linköpings tingsrätt i den omfattande ocker- och bedrägerihärva som nystats upp i Östergötland.

En 45-årig kvinna döms till 1 års fängelse för grovt bedrägeri och ocker och en 52-årig man till fängelse i två år och tre månader för två fall av grovt bedrägeri och ocker. De båda ska ha lurat en 78-årig man bosatt utanför Linköping på alla hans tillgångar.

Bland annat ska paret ha sålt mannens hus och tömt hans bankkonton.  Bedrägerierna upptäcktes i samband med att 78-åringen försattes i personlig konkurs med flera 100 000 kronor i skulder.

Ytterligare tre personer dömdes till villkorliga domar för penninghäleri och häleri.De fem dömda ska även betala över 1,5 miljoner kronor i skadestånd till mannen och en rad företag som de köpt varor av i mannens namn.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista