Allianspolitiker i Östergötland vill stoppa FRA-lagen

Tre borgerliga politiker från Östergötland går nu ut och kräver att den omtalade FRA-lagen och övervakning av data- och teletrafik rivs upp. Tillsammans med ytterligare tolv borgerliga politiker mestadels kommunpolitiker kräver de idag på DN-debatt att regeringen måste se till att lagen aldrig träder i kraft.

Norrköpings oppositionsråd, Fredrik Bergkvist, moderaterna, Mattias Sundin Folkpartiet och centerpartisten Muharrem Demirok från Linköping finns bland de femton som nu bildat en borgerlig grupp mot FRA-lagen.

– Vi hoppas att regeringen lyssnar och river upp lagen. Att man erkänner sitt misstag och drar tillbaka lagförslaget. Jag tror att det bästa är att man börjar på en ny lag ihop med de andra partierna i riksdagen så att man får en parlamentarisk samsyn kring det hela, säger Fredrik Bergkvist.

Tror du att ni kommer att lyckas?
– Ja, förhoppningsvis. Det finns ju flera kritiska röster även uppe i riksdagen. Det är ju tråkigt hur man tidigare hanterat dem, att man inte tagit till sig av kritiken.

Marie Hansson
marie.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista