Fängelsedomar i dynamithärva

Den 27-årige man från Motala som misstänkts ha kopplingar till motorcykelklubben Hells Angels och som åtalats för att ha tagit emot en väska med dynamit på Malmö central för vidare transport till Östergötland dömdes idag till fängelse i ett år i Malmö tingsrätt.

Mannen döms mot sitt nekande för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. De övriga fyra inblandade döms till fängelse i mellan 6 månader och ett år och sex månader.

Det var efter en längre tids spaning och telefonavlyssning som polisen torsdagen den 5 juni kunde slå till på centralen i Malmö. Två män som höll på att lasta in 70 kilo dynamit i en förvaringsbox greps på plats och senare samma dag greps ytterligare tre män som misstänks varit delaktiga i hanteringen av sprängämnet. Minst två av dem har starka kopplingar till det kriminella mc-gänget Hells Angels.

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista