Undersköterskor och parkeringsvakter i strejk

Sedan midnatt har bland annat 160 undersköterskor vid Universitetssjukhuset i Linköping och vid Motala lasarett gått ut i strejk. Även parkeringsvakter och renhållningsarbetare här i länet berörs.
Förhandlingarna om lönerna för medlemmarna i fackförbundet kommunal strandade i går kväll och vid midnatt inleddes en strejk bland 9 000 kommunalarbetare i runt om i landet. Olika yrkesgrupper är uttagna i strejk på olika orter, och berörda områden är bland annat sjukvården och barnomsorgen. Strejken kommer få flera konsekvenser. Den kan faktiskt innebära att det blir allsvensk fotboll på Idrottsparken i Norrköping till helgen. Allsvenska Örebro SK kan kanske nämligen inte spela sin match mot Djurgården hemma på Eyravallen, eftersom denna är en kommunal anläggning. Om inte klubben får dispens, flyttas alltså matchen från Örebro till reservarenan i Norrköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".