Norrköping

Skolbyggnad eldhärjad

Uppdaterad 10:49

Släckningsarbetet i den skolbyggnad i Navestad i Norrköping som eldhärjades i natt är nu avslutat och räddningstjänsten har lämnat platsen.

Det var vid fyra tiden som branden upptäcktes och brandmän från två stationer bekämpade elden under morgonen. Polisen misstänker att branden är anlagd, vittnen har sett personer lämna platsen vid tiden för eldsvådan. 

En skolbyggnad i Navestad i Norrköping har brunnit under natten och morgonen. Räddningstjänsten fick in larmet vid kvart i fyra och för närvarande deltar brandmän från två stationer i släckningen.

Räddningstjänsten har inte kunnat få branden under kontroll under tidiga morgonen, och branden har spridit sig till tak och bjälklag. Man har lyckats begränsa branden till halva byggnaden, men troligen kommer delar av huset att gå förlorade.

Enligt vakthavande befäl hos polisen har vittnen sett personer lämna platsen, och man misstänker därför att branden kan vara anlagd och rubricerar det inträffade som mordbrand.

På räddningstjänsten berättar man att inbrottslarmet också ska ha ljudit i samband med att branden startade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista