VADSTENA

Namninsamling mot nedläggning

Över 500 personer har skrivit under protestlistor mot att kommunen kan komma att lägga ned den omdebatterade museijärnvägen i Vadstena. Protestlistor och affischer finns uppsatta i staden och för att rädda järnvägen.

– Jag hoppas att de inte ska radera ut den för det vore förfärligt, säger Vadstenabon Willy Fredriksson.

Kontrakten med järnvägsföreningen som förvaltar museijärnvägen är uppsagt eftersom kommunen tycker att föreningen har missköt järnvägen. Kommunen kan istället tänka sig att bygga bostäder där järnvägen nu ligger.  Där här har lett till att över 500 personer har skrivit under namninsamlingen ”Rädda järnvägen i Vadstena!” på nätet.

Kommunstyrelsens ordförande i Vadstena Tommy Palmqvist säger i en kommentar att man får ta ställning till hur man ska gå vidare efter att namnunderskrifterna har lämnats in.

Gör inte samma misstag
Willy Fredriksson tycker att kommunen ska tänka om och akta sig för att göra om samma misstag som man tidigare gjort.

– Gamla stadshotellet brann ner mitt i stan, sen byggde man inte upp det utan ersatte det med en modern byggnad som inte alls passar in, berättar Willy Fredriksson.  Och det ångrar man efteråt, man ska inte bara ta bort saker som är integrerade delar av en miljö.

 Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista