Mjölby

Polisen: Föräldrarna måste ta större ansvar

För att komma tillrätta med skadegörelsen i Mjölby kräver polisen att föräldrarna nu tar ett större ansvar. För ett år sedan fick kommunen tillstånd att installera övervakningskameror vid tunneln under resecentrum, en plats som enligt kommunen upplevdes som den otryggaste platsen att passera.

Trotts det har antalet anmälningar om skadegörelse och våldsbrott nära på dubblats i Mjölby och polisen har inte en enda gång haft användning av bilderna när de utrett brott.

Mikael Andersson, polisinspektör i Mjölby berättar att de nu väntar på en plan som räddningstjänsten nu håller på att ta fram tillsammans med kommunen för att stävja ungdomsbrottsligheten i kommunen. 

Andersson är försiktigt kritiskt till att kommunen sparat in på antalet ferieplatser och säger att om de istället var hemma och sov för att gå till jobbet så skulle de inte vara ute och stöka på nätterna.

- Föräldrarna måste se till var ungarna håller hus, de kanske till och med borde vara hemma och sova så dags,Mikael Andersson.

Tobias Wallin

tobias.e.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista