Boxaren Naim Terbunja på väg till OS

Om två veckor startar ett av världens största evenemang, de olympiska spelen, i Peking.
I dag åkte Linköpingsboxaren Naim Terbunja till Kina för att förbereda sig inför OS. Han har knappast åkt bara för att uppleva OS-festen.

- Mitt mål är att ta medalj. Om jag inte tar medalj, så är jag inte nöjd, även om jag vet att det kommer att bli jättetufft och där är väldigt många bra boxare, många mer meriterade och rutinerade än vad jag är. Samtidigt känner jag att jag är en av dem, så mitt mål är att ta medalj.

Är OS världens största tävling, även när det gäller boxning?
- Ja. I VM var det ungefär 50 boxare till, men i OS är ju de absolut bästa med. Det är helt andra förberedelser inför ett OS än inför EM och VM, så OS är det absolut största.

Hur mycket har flytten hem till Linköping betytt för laddningen?
- Det har betytt en del, även om det inte märks i och med att jag inte har boxats någonting för Linköping sedan jag flyttade hem. Förutom uppvisningarna jag hade, så har jag inte boxats så mycket. Men man känner sig mer hemma och det känns väldigt skönt, speciellt när man är hemma och tränar i klubben, de få dagar det har varit. Det känns mer tryggt, om man säger så.

Reporter Stefan Eriksson
stefan.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista