Motala

Spetsiga pålar nedstuckna vid badplats

Under förmiddagen upptäcktes att någon stuckit ner ett flertal spetsiga pålar på botten just utanför en badbrygga vid Karlsbybadet drygt en mil norr om Motala.

– Totalt vansinnigt. Nu har vi högsommar och alla ska ut och bada och så händer det här. Det är fruktansvärt, säger Jimmy Szigeti som är fritidschef i Motala.

Pålarna upptäcktes av några badande ungdomar familj. De syntes inte från bryggan men var placerade just intill den yttersta delen av där badgäster brukar dyka i. Familjen larmade vaktmästaren på badet som i sin tur larmade kommunen. Vid närmare undersökning hittades ytterligar två pålar i vattnet.

Vem kan ha gjort det här?
– Ingen aning och det har inte de boende i området heller. De kan inte förstå det. Vi får se vad polisutredningen kommer fram till. Dykarklubben Octopus är på plats och går igenom övriga badplatser nu men de har inte hittat några andra pålar.

Hur kan man skydda sig mot liknande händelser?
– Vi får hoppas att allmänheten har ögon och öron öppna. Karlsbybadet och sjön Salstern är ju ganska snabbt så det är svårt att se vad som finns under ytan. Vi har ju rutiner att låta dykarklubben undersöka sjön med jämna mellanrum men det här kan ju hända från en dag till en annan.

Stefan Eriksson
stefan.eriksson@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista