NORRKÖPING

Ärorik buckla visas på Himmelstalund

En av världens största idrottspokaler, NHL-ishockeyns Stanley Cup, är idag i Norrköping. Halv fem visas den en meter höga pokalen upp för nyfikna åskådare på Himmelstalund. Bucklan reser världen över hem till alla spelare som varit med i säsongens vinnande lag. Och idag är det Jonatan Ericsson, den Vita Hästenfostrade backen, som får visa upp sig med bucklan.

– Det är riktigt häftigt faktiskt, att få visa upp den för vänner och familj och även Vita Hästens ungdomar, säger Jonathan Eriksson.

Stanleycup bucklan får det lag som vinner den Amerikanskkanadensiska hockeyligan och är av många ansedd som det finaste man kan vinna inom Ishockey.

Bucklan reser alltid med två vakter och kommer närmast från Helsingborg där den har tjänstgjort som dopfunt åt Andreas Liljas två döttrar. Vad Jonathan Eriksson ska göra med bucklan förutom att visa upp den i Himmelstalundshallen har han inte riktigt bestämt sig för.  

– Den får nog stå i pappas hus i Lindö så den kommer lite närmare mig, sen får vi se säger Jonathan Eriksson.

David Carlsson
david.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista