MJÖLBY

Linköpingspolisen stoppar ungdomsbråk i Mjölby

Efter de gängbråk och den skadegörelse i Mjölby som pågått under en längre tid och eskalerat under sommaren, får nu Mjölbypolisen hjälp av Linköpingspolisen att få stopp på bråket. Och man har redan satt igång, för mycket hinner hända på de två veckor som är kvar av sommarlovet.

– Vi har identifierat dom personer som är ledargestalter och det är framförallt dem vi inriktar våra insatser mot, berättar Robert Kalmendal som är enhetschef på Linköpingspolisen.  Vi förväntar oss att kunna samverka med de sociala myndigheterna genom att lämna över information till dem.

Polisen hoppas på att kunna samarbeta med både föräldrar och sociala myndigheter för att få stopp på den brottslighet som pågår i Mjölby just nu.

– Vi kommer att utöka med den civila personalen under helgen och vi kommer att utöka med uniformerad polis också och förhoppningsvis kommer det att märkas redan i helgen, säger Robert Kalmendal.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista