Sport - Fotboll

IFK- match inställd pågrund av regn

På grund av kraftigt regn blir det ingen match på Stockholms stadion mellan Djurgården och IFK Norrköping ikväll. Domaren Peter Fröjdfeldt besiktade planen en timme före matchstart och beslutade att matchen inte går att genomföra.

Två lag med flera förluster i rad skulle ha mötts på Stockholms stadion. Men nervdallret får vänta - vädergudarna satte stopp för Djurgården och Norrköping.

De första rapporterna talade för match
- men efter att ha inspekterat planen tog domaren Peter Fröjdfeldt beslutet att ställa in den allsvenska matchen mellan Djurgården och Norrköping.

-Han konstaterade att det dels inte bjöd in till något sportsligt rättvist spel. Det var mer vatten i det ena straffområdet än det andra. Sen sa han också att det fanns en överhängande skaderisk och då var det aldrig något alternativ att spela, berättar Djurgårdens informationschef Jonas Riedel för TT.

Grön plan
- Bollen tvärdör när den landar, studsar inte alls. Det slutade regna en timme före match, och vi hoppades att det skulle sjunka undan. Men jorden var mätt, det hände ingenting, säger Riedel.

Det var inte så många åskådare som tvingades vända hemåt - de flesta stannade hemma och avvaktade beskedet. Oturligt var det dock för en familj från Luxemburg som var här på semester.

- De hade köpt biljetter och får som alla andra tillbaka pengarna, men det är ju trist när de ville se fotboll. Det blir ju inte match i morgon direkt. När matchen kan spelas vet jag inte, och några givna luckor i schemat har vi inte. Vi får sätta oss ner och se över det, säger Riedel.

Norrköpings trupp kom till Stadion men hann knappt byta om.
-Trist så klart när man laddat för match, men skönt i alla fall att det inte var en längre bortaresa. Nu är det ju bara någon timme hem, säger Norrköpingsbacken Kristoffer Arvhage.

Både Norrköping och Djurgården jagade ett trendbrott efter fem respektive tre raka förluster.

Det trendbrottet får vänta.

Andreas Hanson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista