Kommunalare uteblir från fullmäktige

På grund av den pågående lönekonflikten kommer flera ledamöter som hör till fackförbundet Kommunal inte att delta i dagens Kommunfullmäktigemöte i Linköping.
Kim Öhman, som är ordförande för Kommunals sektion 3 i Linköping och minst tre andra från samma sektion deltar inte eftersom kommunfullmäktige ofta tar upp ärenden som har med arbetsgivaransvar att göra. De vill inte hamna i en situation som kan ifrågasättas. och låter sina ersättare träda in i stället. Men Elisabeth Gustafsson, Kommunal på Universitetssjukhuset, bedömer saken annorlunda. Hon tänker delta i Kommunfullmäktigemötet eftersom dagordningen inte i förväg innehåller frågor med arbetsgivarkaraktär. Hon anser inte heller att hennes ordförandeskap i Omsorgsnämnden påverkas. Däremot deltog hon inte i Kommunstyrelsens senaste möte som bl a handlade om lönefrågor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".