Mats Sjöberg

Antikrundan i Östergötland

Idag har ett tiotal personer med många antika föremål hemma haft finfrämmande. Antikrundan är just nu i Östergötland och letar efter intressanta föremål att ha med i programmet som ska spelas in den 7 september i Söderköping.

Vi fick följa med experten Mats Sjöberg hem till Fredrik som visar sig vara en riktig storsamlare av antikviteter och har hemmet fyllt av olika äldre saker.

Några av sakerna har han verkligen järnkoll på både tillverkare och årtal och historia, men dom sakerna intresserar sig inte antikrundan för så mycket utan är mer nyfikna på prylarna som ägarna inte vet så mycket om.

Oväntade fynd

I det hemmet vi är på besök i hittar Mats Sjöberg både en spegel och en kista, som han upphetsat berättar att han vill ha med i programmet, mer får vi inte veta…

- Det är problemet, jag ska bara le och vara glad när vi är ute nu och får inget säga, Mats Sjöberg.

Att öppna upp hemmet för TV är inget problem för Fredrik, som bara är intresserad av att få veta mer om sakerna och inte är intresserad av att sälja dom även om det skulle vara någon dyrgrip han har i hemmet.

- Jag har faktiskt varit intresserad av antikviteter i ett tjugotal år, men det är första gången som jag är med i antikrundan, Fredrik.

Tobias Wallin

tobias.e.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista