Tre dömda för sexuellt utnyttjande av barn

Tre män från Norrköping har dömts för sexuellt utnyttjande av en underårig flicka. Männen, som är 19, 26 och 37 år, hade oberoende av varandra sex med flickan trots att de visste att hon var under 15 år.
De två yngre männen dömdes båda till villkorlig dom, 100 dagsböter och 20 000 kronor respektive 10 000 kronor i skadestånd till flickan, eftersom tingsrätten inte anser att något tvång förekommit då de hade sex med henne. 37-åringen dömdes hårdast: åtta månaders fängelse och 95 000 kronor i skadestånd, skriver Norrköpings Tidningar. Mannen är pappa till en av flickans kamrater och ska ha utnyttjat henne sexuellt då hon sov över hemma hos sin kamrat. Flickan var då 14 år gammal och rätten anser att mannen utnyttjat flickans ungdom och begått övergreppet när han hade ett visst ansvar för henne och hon stod i beroendeförhållande till honom. Flickan har berättat i polisförhör att hon framför allt mått dåligt av att 37-åringen utnyttjat henne. Hon grät nästan varje dag och hade självmordstankar. För att bearbeta vad hon gått igenom har flickan remitterats till BUP i Linköping. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".