Rimforsa kan bli fjärruppvärmt

Fjärrvärme kan snart vara verklighet i Rimforsa. Många villaägare på orten har visat intresse för att ansluta sig till till det fjärrvärmenät som Tekniska verken eventuellt ska bygga under 2009.

Hittills har 126 hushåll anmält sig intresserade, varav 60 ligger inom det området som är tänkt att byggas ut i ett första skede. Det är dock inte tillräckligt många för en byggstart, utan en vända till med intresse förfrågningar ska nu gå ut till husägarna i Rimforsa.

Tekniska verken har som krav att 60% av hushållen inom det området dom bygger ut till ska ansluta sig till nätet för att det ska räknas som en lönsam investering. För en villaägare kostar det 30 000 kronor att ansluta sig till nätet, sedan tillkommer eventuell installation av vattenelement och liknande. Banker som Tekniska verken samarbetar med räknar med att man tjänat in investeringskostnaden på mellan 8 och 10 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista