Linköping

Stora förändringar i Gamla Linköping

Det finns planer på flera förändringar i Gamla Linköping. Idag presenterar kultur- och fritidsnämnden ett handlingsprogram där bland annat en utveckling av friluftsteatern ingår.

- Tillgänglighet för alla, design och tillgänglighet för alla, det gäller att hitta smarta designlösningar för hur man kombinerar kullersten och rullatorer, Johan Lundgren.

Något som kultur- och fritidsnämnden vill satsa på är en audioguidning, där man tar på sig någon form av lyssningsutrustning och själv gå runt i Gamla Linköping och få information om de olika husen när man står framför dem.

- Dett ska finnas en puls i området, det ska hända saker, våran ambition är att området ska leva året runt, Johan Lundgren.

Inför nästa år kommer investeringarna att kosta ungefär en halv miljon kronor och året efter en miljon. Men kultur- och fritidsnämnden tycker att det här är en så prioriterad fråga att man kommer be kommunen om mer pengar så att man redan nästa år kan komma att se förändringarna på området.

Lana Brunell

lana.brunell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista