Vadstena

Nya planer trots uppsägning

Igår presenterade Claes Insulander från ångbåtsrederiet Stockholms Omgifningar och Sten Mattsson från Wadstena-Fogelsta järnväg sina gemensamma planer för nästa sommar. Det handlar om en resa Motala tur och retur via Vadstena och smalspåret där.

Järnvägsföreningen i Vadstena har mist sitt avtal med kommunen om att sköta smalspåret mot Fågelsta. Ändå planerar föreningen för rundturer på järnvägen nästa sommar, i ett samarbete med rederiet bakom ångbåten Motala Express.

Järnvägsföreningen har överklagat uppsägningen till hyresnämnden och nu väntar kommunen på avgörande därifrån. Och det är inte så att kommunen inte ser det kulturhistoriska värdet av järnvägen, säger socialdemokratiska kommunalrådet Tommy Palmqvist:

- Det gör vi, men vi har inte sett att föreningen har kunnat utveckla det utan det har ju förfallit i stället. Sen om det kommer in någon bra och duktig och kompetent arrendator med både gott om pengar och gott om personal så är vi öppna att föra diskussioner om det.

Raina Medelius

raina.medelius@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista