FINSPÅNG

Vänstern går åt höger

Idag öppnade kommunfullmäktiga i Finspång sitt första möte för hösten och då presenterades den nya politikska ledningen koalitionen i Finspång. En koalition mellan de borgerliga partierna och Vänsterpartiet.

Det är något av ett farväl till den socialdemokratiska makten som funnits under lång tid i Finspång. Vänsterpartiet har ansett att de inte fått gehör för sina frågor och går därför till alliansen. Koalitionen har presenterat sitt förslag till budget.  

Socialdemokraterna anklagar alliansen och vänstern för att vara berusade av makt och för att försöka driva igenom förändringar allderless för snabbt. och det är en budget i kris som diskuteras. Innan året är slut beräknas Finspångs kommun ligga minus 30 miljoner kronor.

Både Moderater och Vänsterpartister säger nu att man lägger ideologin åt sidan för att lösa frågan. Och hur väl man lyckas med det lär visa sig för under mötet ska punkter som skattesats och hur man ställer sig till en kommunal friskola debateras.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista