Kyrkopolitiker vägrar betala tillbaka

Flera kyrkopolitiker i Norrköping vägrar betala tillbaka felaktiga ersättningar till kyrkan och nu riskerar de att hamna hos kronofogden.
Tidsfristen för de 40 kyrkopolitikerna att återbetala de felaktigt erhållna ersättningarna gick ut den sista april. Totalt sju personer har betalat tillbaka sin skulder eller kommit in med kompletterande uppgifter, och ytterligare sex personers skulder kan avskrivas om de nya handlingarna visar att de har fått avdrag från arbetsgivaren. 27 personer kvarstår som krävs på drygt 200 000 kronor. Det var förra året som en revisionsrapport visade att flera kyrkopolitiker hade fått ersättning både från kyrkan och från sina ordinarie arbetsgivare. Under onsdagen ska kyrkonämnden i Norrköping fatta beslut om vad som ska hända med de resterande 27 personer och deras skulder. Flera av dem har överklagat beslutet, men med tanke på att deras överklagan inte tillför något nytt i sak, så föreslår man att kyrkonämnden beslutar om att ärendet ska skickas till kronofogden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".