Strejk leder till skitiga skoltoaletter

Redan tredje dagen märker skolan av Kommunals strejk i Motala. På Södra skolan strejkar runt 20 kommunalare inom både städ-, kök- och vaktmästeri. Det som eleverna reagerar mest över är hur snabbt det blivit smutsigt på skolan när ingen städar.
En del av Södra skolans elever vägrar använda skolans toaletter för att det under tre strejkdagar utan städning blivit så skitigt. Idag har dessutom Kommunalarbetareförbundet varslat om strejk ytterligare en vecka i Motala för att de anser att politikerna begår strejkbryteri genom att bland annat låsa upp skolor och vattna i det kommunala växthuset. Förlängs strejken får skolan begära dispens för städning, säger Södras rektor Maud Szigetti. Strejken märks också i skolverksamheten. Viss undervisning får skjutas på framtiden för att barnskötare och elevassistenter strejkar. Olika möten, till exempel möten för höstterminens nya elever kan få ställas in.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".