Norrköping

Adressändring för Jourcentralen

Nu har Jourcentralen öppnat upp sina portar i sina nya lokaler på Vattengränden, i gamla Folkets hus. Verksamhetschefen Cecilia Brolin tror och hoppas på att flytten ska förtydliga att verksamheten är en egen enhet och inte, som många kanske trott, en del av Hageby vårdcentral.

- Jourcentralen är en egen enhet och tillhör ingen vårdcentral eller sjukhus, förtydligar Cecilia Brolin.

Med sitt nya läge intill resecentrum hoppas Jourcentralen att resvägen ska underlätta för flera besökare att ta sig till dem. Men det finns också fler anledningar.

-Vi tror att det centrala lägget kommer att innebära en minskning av antalet besökare, jämfört med tidigare. Då vi tror att man nu kommer att använda sig av sjukvårdsrådgivningen för att boka tid, förklarar Cecilia Brolin, verksamhetschef.

Jourcentralen tar emot akut sjuka patienter under kvällar och helger, patienter som på dagtid annars skulle ha vänt sig till sin vårdcentral. Jourcentralen har Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik som upptagningsområde.

Tina Grentzelius
tina.grentzelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".