NORRKÖPING

Kontokortsliga åtalas för grovt bedrägeri

Fyra Norrköpingsbor mellan 16 och 24 år gamla åtalas i dag misstänkta för flera grova bedrägerier. Genom att erbjuda nakenshower på nätet ska en av männen lyckats komma över kontokortsuppgifter från olika privatpersoner.

– Han har haft en hemsida där han har erbjudit, att man kan titta på lättklädda flickor som man ska få titta på genom en webbkamera, berättar Anders Pettersson, utredare vid närpolisen i Norrköping. Då har kunden lämnat sina kredikkortsuppgifter till den misstänkte.

Männen ska även ha kommit över kontokortsuppgifter med hjälp från en anställd på en restaurang i Norrköping. Servitören ska ha antecknat ner uppgifter när restauranggästerna betalat med sitt kort. Enligt polisen har männen lyckats göra uttag på 100 000-tals kronor. Korten har använts för att betala bärbara datorer, resor, pizzor, kondomer och en magträningsmaskin. 

Bedrägerierna ska ha pågått från våren 2007 fram till februari i år. De åtalade männen har erkänt delar av gärningarna.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".