Motala

Alla gläds inte åt brobygget

Det finns ett motstånd mot den nya dragning av riksväg 50 i Motala som regeringen i veckan gav klartecken till och där en högbro ska byggas över Skepparpinan.

I ett öppet brev kräver ett 30-tal personer att kommunen tänker efter vad de stora infrastrukturbyggen som är på gång i Motala kommer att betyda för staden - dubbelspåret på järnvägen, en 400-kilovoltsledning vid Borenshult och en högbro över Skepparpinan.

Barriärer kommer att skapas i Motala, anser brevskrivarna. Göran Orrenius är en av dem som dessutom kommer att drabbas mer personligt av brobygget.

- Kommunen vädjar om att ingen överklagar detaljplanen så att bron så fort som möjligt kan börja byggas, konstaterar Göran Orrenius. Han tycker att kommunen då borde kunna ge de närmast boende besked om vad man tänker göra för att de ska drabbas så lite som möjligt.

- Vi kommer ju genom den här högbron att drabbas av nedsmutsning, ökat buller och skuggningar och mycket som vi hade kunnat undvika om det här byggts på ett annat sätt, lämpligen genom en tunnel, säger han.

Kommunen tillät en ganska omfattande villabebyggelse på riksvägreservatet för bron när den nuvarande genomfarten byggdes på 70-talet, säger Göran Orrenius, som tycker att kommunen bör ta sitt ansvar nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista