Narkotikaliga åtalad i Norrköping

En större narkotikahärva når nu tingsrätten i Norrköping. I dag åtalas nämligen 13 personer, de flesta från länet, misstänkta för grova narkotikabrott.
Sveriges Radio Östergötland kunde i december avslöja att polisen kommit ligan på spåret. Ett tiotal personer var då misstänkta för att ha handlat med stora mängder narkotika. Ligan hade förgreningar ut i Europa, bland annat greps flera personer i Tyskland och Danmark. I dag, fem månader senare, börjar det klarna vilka affärer som de 13 personerna från Finspång, Motala, Växjö, Linköping och Danmark misstänks för. Enligt åklagaren ska personerna ha handlat med 33 kilo hasch och två kilo amfetamin. I missbrukarled skulle narkotikan vara värd miljontals kronor. I dag åtalades ligan i tingsrätten. Dom inblandade har gjort vissa medgivanden. Rättegången inleds inom kort i Norrköping å beräknas pågå i fyra veckor. - Narkotikasituationen, i bland annat Finspång, har förändrats sedan vi slog till mot ligan, säger Leif Hermansson på Norrköpingspolisens narkotikarotel till SR Östergötland. Han vittnar om mindre narkotika i omlopp, vilket har gjort att priset på narkotikan stigit.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".